Впровадження Європейської Конвенції про транскордонне телебачення

March 20, 2009

17 березня 2009 року Інститут медіа права у співпраці з проектом Ради Європи та Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» провів експертний семінар «Упровадження Європейської Конвенції про транскордонне телебачення в Україні».

На заході були присутні Голова Постійного комітету з транскордонного телебачення зі Страсбургу п. Нуран Ярдімчі та Секретар Комітету п. Аніта ван де Кар, а також керівництво відповідних департаментів Ради Європи та Європейської комісії, що дало нагоду безпосередньо обговорити дискусійні питання вступу в силу вимог Конвенції для України з червня 2009 р. та визначити ті аспекти українського законодавства, які потребують адаптації. У семінарі взяли участь депутати Верховної Ради України, члени Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення, представники об’єднань мовників, медіа-експерти та представники фахових громадських організацій.

Під час дискусії учасники обговорили такі питання:

  • Європейська Конвенція про транскордонне телебачення як інструмент покращення транскордонного телемовлення в Європі;
  • наслідки ратифікації Конвенції для законодавців в Україні;
  • перегляд та вдосконалення Європейської Конвенції про транскордонне телебачення;
  • окремі питання регулювання реклами та спонсорства відповідно до Європейської Конвенції про транскордонне телебачення та ін.