Юрист ІМП Галина Чижик долучилась до діалогу з кандидатами в депутати

October 22, 2014

У вівторок 14 жовтня юрист ІМП Галина Чижик разом із Вадимом Міським (співкоординатор «Чесно» та РПР) і Миколою Виговським (менеджер  РПР) провели круглі столи  із кандидатами в народні депутати у Полтаві та Харкові. Окрім висуванців до парламенту на зустрічі також були присутні журналісти місцевих ЗМІ.

 



Темою зустрічей став політичний діалог із висуванцями до парламенту нового скликання. Вадим Міський розповів про громадянський рух «Чесно», а також про ініційовану рухом  кампанію «Чесна Рада». Активіст наголосив на тому, що сьогодні ведеться війна на інформаційному фронті, а тому завданням руху «Чесно» є інформування виборців про те, хто балотується до парламенту нового скликання.  Галина Чижик ознайомила кандидатів із вимогами доброчесності та критеріями, за якими здійснюється оцінка кандидатів. Юрист ІМП розповіла про те, які кандидати на думку ЧЕСНО вважаються недоброчесними та за якими принципами здійснюється така оцінка. Микола Виговський презентував присутнім кандидатам та журналістам «Дорожню карту реформ», розроблену експертами громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ».




По завершенню круглого столу в Полтаві активістів запросили на ефір полтавської ОДТРК «Лтава». Під час інтерв’ю юрист ІМП відповіла на питання про особливості цієї передвиборної кампанії, типові порушення законодавства кандидатами у депутати та наскільки відкритими цьогоріч є висуванці до парламенту.

Особливо результативним став діалог у Харкові – до нього долучилось більше десяти мажоритарників, як представників політичних партій, так і самовисуванців. Зокрема, участь у діалозі взяли Бабьонишев Сергій (Радикальна партія), Варченко Іван (Народний фронт), Головков Олег (самовисування, Нові), Маринін Дмитро (самовисування), Нестеренко Сергій (Радикальна партія), Родзинський Анатолій (Блок ПП), Рожков Володимир (самовисування, Нові), Савинська Надія (ДемАльянс, Нові), Севастьянов Борис (самовисування, Нові), Сітенко Тарас (Самопоміч), Тропачов Віталій (самовисування, Нові), Черняк Ігор (самовисування, Нові), Чистілін Володимир (самовисування, Нові), Чумак Олександр (самовисування).

 



За результатами обговорення кандидати підписали Меморандум про співпрацю із Чесно, в якому задекларували свою відкритість та взяли зобов’язання оприлюднити свої автобіографію, майнову декларацію та фінансовий звіт про кошти, витрачені на виборчу кампанію. Також кандидати висловили свою готовністю підтримувати законодавчі ініціативи РПР.

 

Нагадаємо, що 22 вересня рух «ЧЕСНО» разом з ініціативою «Реанімаційний пакет реформ» розпочав національний тур обласними центрами України для діалогу з висуванцями у мажоритарних округах. На круглих столах представники «ЧЕСНО» представляють вимоги доброчесності до кандидатів у народні депутати, а Реанімаційний пакет реформ презентує  «Дорожню карту реформ» з покроковими планами впровадження реформ у найважливіших галузях. Кандидатам пропонувалось підписати Меморандуми про співпрацю.