Юрист ІМП Ольга Сушко виступила з доповіддю щодо фінансування державних ЗМІ

September 1, 2010
31 серпня 2010 року Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси провела круглий стіл на тему «Економічні та правові передумови реформування державних та комунальних ЗМІ». Цей захід був присвячений аналізу факторів, які вказують на необхідність роздержавлення ЗМІ, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування.

Учасники круглого столу розглянули три категорії чинників, що свідчать про доцільність проведення роздержавлення: економічні, законодавчі та соціальні. Економічний аспект поточної ситуації представила юрист Інституту Медіа Права Ольга Сушко.
 
У своїй доповіді вона зокрема надала первинні результати дослідження, яке ІМП розпочав влітку цього року. Інститут звернувся до ряду органів державної влади з інформаційними запитами про те, які ЗМІ заснували ці інституції та скільки бюджетних коштів було витрачено на них у 2009 році. Отримані від державних установ відомості Ольга Сушко і презентувала під час круглого столу.
 
Медіа-експерти, що зібралися за круглим столом, обговорили фінансові умови та інші особливості існування державних і комунальних ЗМІ і підготували резолюцію щодо прискорення процесу роздержавлення ЗМІ в Україні.
 
Діяльність Інституту Медіа Права щодо процесу роздержавлення преси проводиться за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні та міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (IMS).