Юристи Інституту Медіа Права взяли учать у конференції з питань прозорості місцевих рад

March 1, 2013

Інститут Медіа Права спільно з Інститутом політичної освіти та Центром громадянських свобод виступив партнером у проведенні всеукраїнської конференції “Як зробити роботу місцевих рад прозорою”, що відбулася 27 лютого 2013 року.

Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права, виступив із доповіддю щодо найсуттєвіших проблем, які трапляються у практиці доступу до інформації. Дуже часто,відкриту за законом інформацію не надають, безпідставно посилаючись на норми про захист персональних даних. Особливо часто це стається, коли запити громадян стосуються розпорядження бюджетними коштами або ж зачіпають інтереси посадовців.

Юрист Інституту Ольга Сушко розповіла про Фонд захисту права на доступ до інформації, що був заснований Інститутом Медіа Права з метою надання допомоги особам, яким неправомірно відмовили в інформації. Пані Сушко підсумувала результати діяльності Фонду за рік і запросила учасників конференції звертатися до Фонду у разі потреби.

Своїм досвідом у сфері доступу до публічної інформації поділилися також Олександр Солонтай (керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти), Іванна Фединчук (експерт Інституту Політичної Освіти), Володимир Щербаченко (голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив), Павло Різаненко (народний депутат України) та один з лідерів ГО «Рух добровольців «Простір свободи» Тарас Шамайда.

З матеріалами конфереції ви можете ознайомитися на сайті Інституту Політичної Освіти.