Юристи ЦЕДЕМ пройшли міжнародне стажування з подання інтервенцій до ЄСПЛ

March 30, 2017

Команда юристів ЦЕДЕМ взяла участь у тижневому стажуванні з питань підготовки та подання експертних висновків (amicus curiae briefs) до Європейського суду з прав людини, яке відбулося у Лондоні. Зокрема, стажування пройшли заступник директора Тетяна Олексіюк, керівник напряму «Медіа право» Віта Володовська, керівник освітніх проектів Аліна Правдиченко та координатор Незалежної медійної ради Максим Дворовий.

Тренінг для юристів ЦЕДЕМ провели експерти міжнародної організації International Senior Lawyers Project Річард Вінфілд та Наташа Лісман. Учасники тренінгу посилили свої професійні навички з підготовки експертних висновків щодо ключових справ ЄСПЛ, поданих за статтею 10 Європейської конвенції з прав людини. Наші юристи працювали над висновками, готували власні пропозиції та рекомендації.

Зазначимо, що ЦЕДЕМ не вперше працює зі справами Європейського суду з прав людини: вже подано 2 експертні висновки, а ще 2 перебувають у процесі підготовки.

Також команда юристів ЦЕДЕМ взяла участь у робочих зустрічах з представниками провідних неурядових організації, зокрема Article 19, MediaLegalDefenceInitiative та лондонського офісу International Senior Lawyers.

Стажування стало можливим завдяки проекту «Підтримка свободи медіа», який здійснюється консорціумом за участю Центру демократії та верховенства права і на чолі з Радою міжнародних наукових досліджень та обміну Європа (IREX Europe) за підтримки Європейського Союзу.