За підтримки ЦЕДЕМ відбувся тренінг для регіональних журналістів

March 31, 2017

Журналісти з усіх куточків України 30 та 31 березня вивчали антикорупційну діяльність та проблеми у її ефективній реалізації в рамках інформаційно-навчального проекту: «Реформи мають значення», організованого Реанімаційним Пакетом Реформ. Захід пройшов за підтримки Уряду Швеції та Європейського Союзу у рамках проекту Посилення коаліції РПР, який впроваджується Центром демократії та верховенства права.

Вже традиційно з вітальним словом до журналістів виступив співголова Ради РПР та директор ЦЕДЕМ Тарас Шевченко. Натомість керівник Секретаріату РПР Артем Миргородський розповів про стратегію Регіональної співпраці коаліції.

Що наразі відбувається з антикорупційними органами, як і для чого вони загалом працюють, де є провали, а де – перемоги – про це розповів журналістам Віталій Шабунін, голова Центру Протидії Корупції. Він максимально широко пояснив, які антикорупційні структури діють невдало, а які – працюють дійсно ефективно.

Наступну лекцію прочитала Гюнель Бабакішієва, юрист центру “Ейдос”. Вона розповіла про конфлікт інтересів, шляхи його виявлення та недопущення. 

Від Анастасії Краcносільскої, експерта з адвокації Центру Протидії Корупції, журналісти дізналися про Антикорупційні суди та чому їхнє створення є питанням номер №1 в Україні.

Також експерти розповіли, як нова антикорупційна інфраструктура накладається на загальну матрицю правоохоронних органів.

У останній лекції член НАЗК Руслан Рябошапка розповів про Нацагентство з питань запобігання корупції та обговорив з журнаілстами, що що необхідно зробити, аби воно функціонувало ефективно та незалежно.