За закриття медіа-холдингу АТR у Криму порушено кримінальну справу

April 3, 2015

Прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження за фактом діяльності медіа-холдингу АТR припинення на території півострову. Кримінальну справу відкрито за ст. 171 Кримінального кодексу – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Генеральна прокуратура України відзначає: «На території окупованого півострова Крим систематично порушується гарантоване Конституцією України право на свободу думки і слова, на вільне вираження громадянами своїх поглядів і переконань, відбувається ліквідація незалежних кримських засобів масової інформації».

Генпрокуратура визнає, що саме перешкоджання незаконно утвореними органами влади окупованого півострова законній професійній діяльності журналістів призвело до припинення теле- та радіомовлення засобів масової інформації, які входять до медіа-холдингу ATR (кримсько-татарський телеканал ATR, дитячий кримсько-татарський телеканал Lale, FM – радіостанції «Мейдан», «Лідер», а також інтернет-видання «15 хвилин»).

ATR був єдиним у світі телеканалом, що мовив кримськотатарською мовою. Рух «Стоп Цензурі!» категорично засудив закриття телеканалу ATR та інших ЗМІ холдингу.