Забезпечення прийому і ретрансляції на території України іноземних програм

January 26, 2010

Дев’ятнадцятого січня 2010 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін та доповнень до деяких законів України (щодо приведення у відповідність з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення)» (законопроект № 5534, н. д. Володимир Ландік, фракція Партії регіонів).

Цим законопроектом передбачене внесення змін до Законів України «Про телебачення і радіомовлення» та «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Положення проекту закону спрямовані на забезпечення прийому і ретрансляції на території України іноземних програм, які відповідають умовам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Законопроектом визначено підстави і порядок припинення ретрансляції зазначених програм, а також умови і порядок поновлення такої ретрансляції. Зміни до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» полягають у врегулюванні процедури прийняття рішень із питань ретрансляції іноземних програм на території України.

Адреса проекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=36861