Заборона реклами тютюну

October 1, 2009
Двадцять четвертого вересня до Верховної Ради України було внесено проект Закону України “Провнесення змін до деяких законодавчих актів України” (н.д. Юрій Мірошниченко, фракція Партії регіонів та ін.; щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів).

Законопроект пропонує встановити повну заборону на рекламу будь-якої реклами тютюнових виробів, реклами знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, крім реклами в спеціалізованих виданнях тютюнової галузі та на спеціальних виставкових заходах тютюнових виробів, що проводяться виключно для виробників та оптових продавців тютюнових виробів. Аналогічна заборона стосується і спонсорства.

Водночас автори пропонують встановити адміністративну відповідальність за порушення заборони реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів у вигляді штрафу: громадян за рекламу – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за рекламу і спонсорство – посадових осіб від ста до двохсот п’ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=36199