Законопроект пропонує зробити обов’язковими онлайн-трансляції засідань комітетів ВР

December 24, 2014

Засідання комітетів парламенту можуть стати відкритими завдяки обов’язковим онлайн-трансляціям засідань. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді («Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язковості онлайн-трансляції відкритих засідань комітетів Верховної Ради України», № 1405, н.д. Микола Томенко та ін.)

Законопроектом пропонується транслювати відкриті засідання комітетів Верховної Ради України у повному обсязі та розміщувати інформацію на веб-сайтах комітетів.

Автори законопроекту відзначають, що найбільш важливі рішення у законодавчій сфері приймаються саме у комітетах Верховної Ради. В пояснювальній записці до нього зазначається: «Даний законопроект дозволить забезпечити доступ до інформації про обговорення законодавчих ініціатив та діяльністю народних депутатів України для того, щоб кожен громадянин України як виборець мав усю інформацію про діяльність народних депутатів України, а цього можна досягти виключно шляхом обов’язковості онлайн-трансляції засідань комітетів Верховної Ради України».

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52874