Запрошуємо долучатися до нового проекту Інституту Медіа Права

December 26, 2011
 
 

Інститут Медіа Права розпочав роботу над проектом «Створення мережі захисників права на доступ до інформації», головною метою якого є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Ця ініціатива реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Проектом передбачається забезпечення належного функціонування Закону України «Про доступ до публічної інформації» шляхом створення Мережі захисників права на доступ до інформації. У рамках проекту буде здійснюватись об’єднання  громадських активістів, практикуючих юристів, адвокатів з усіх регіонів України, а також консолідація та координація їхніх зусиль. У рамках проекту в Києві буде проведено дводенний форум захисників права на доступ до інформації. Форум включатиме теоретичні сесії та практикуми. Також за проектом заплановано подальше надання юридичної підтримки у судах журналістам із залученням фахівців із Мережі.

Результатами впровадження проекту мають стати:

  • створення всеукраїнської мережі захисників права на доступ до інформації;
  • налагодження зв’язків та комунікація між членами цієї мережі;
  • підвищення рівня кваліфікації сорока юристів, які візьмуть участь у Форумі юристів – захисників права на доступ до інформації.

Наразі йде робота над збором контактів фахівців, які спеціалізуються в галузі доступу до публічної інформації. Інститут Медіа Права закликає своїх партнерів приєднатися до проекту.

За детальною інформацією звертайтесь до координатора Мережі Анни Балацької anna@medialaw.kiev.ua,
+380 (44) 284 61 64

Метою проекту «Створення Мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua