Запрошуємо на прес-конференцію!

February 18, 2013
 

за підтримки
Міжнародного фонду «Відродження»
м. Київ, вул. Артема, 46 тел: +380 (44) 461 97 09 факс: +380 (44) 486 76 29
irf@irf.kiev.ua
http://www.irf.ua/

 

Громадська організація
Інститут Медіа Права
м. Київ,
вул.Старонаводницька буд.8, оф.29
тел. +380 (44) 383 20 44
http://www.medialaw.kiev.ua/

20 лютого 2013 року в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція, присвячена зверненню журналіста Сергія Лещенка до Європейського суду з прав людини.

Подання заяви до Євросуду спрямоване на оскарження рішень національних судів у справі про продаж Президенту України державної земельної ділянки у Межигір’ї. Продавець – Вишгородська райдержадміністрація – а також суди усіх інстанцій вказали, що інформація про цю угоду не може бути надана журналісту. У той же час закон передбачає безумовну відкритість інформації про розпорядження державним майном. Під час прес-конференції будуть детально висвітлені обставини цієї справи.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Сергій Лещенко, журналіст, заступник головного редактора інтернет-видання «Українська правда»;
  • Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права;
  • Роман Романов, директор програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Прес-конференція відбудеться у середу, 20 лютого, о 10.30, в інформаційному агентстві УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4.

З питань акредитації будь ласка звертайтеся до Ольги Сушко за тел. 044 383 20 44 або за адресою sushko@medialaw.kiev.ua

Прес-конференція здійснюється у рамках проекту «Розбудова Фонду захисту права на доступ до інформації». Метою цього проекту є гарантування судового захисту прав журналістів на доступ до інформації шляхом розбудови Фонду захисту права на доступ до інформації. Проект здійснюється громадською організацією «Інститут Медіа Права» за підтримки Програми «Засоби масової інформації» Міжнародного фонду «Відродження». Детальніше про програму: http://www.irf.ua/