Запрошуємо на прес-конференцію!

October 18, 2012
     
 

19 жовтня 2012 року об 11.30 відбудеться прес-конференція, присвячена найбільш поширеним порушенням висвітлення у ЗМІ виборчої кампанії-2012, а також законодавства про агітацію.

Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює ряд вимог та обмежень, що стосуються ведення передвиборної агітації та висвітлення виборчого процесу, однак у ЗМІ спостерігаються численні порушення норм цього закону. Вони полягають, зокрема, у такому:

  • нерозмежування агітації та новин, що призводить до введення виборців в оману;
  • відсутність у телевізійних матеріалах повідомлення про те, хто є замовником агітації;
  • порушення правил поширення інформації про соціологічні дослідження.

Під час прес-конференції медіа юристи та експерти представлять актуальні приклади неправомірної агітації у мас-медіа і їх вплив на передвиборчу ситуацію. Спікерами будуть Тарас Шевченко (Інститут Медіа Права) та Ольга Шалайська (Інститут масової інформації).

Прес-конференція відбудеться 19 жовтня 2012 року в інформаційному агентстві УНІАН за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 4. Початок прес-конференції – об 11.30, завершення – о 12.25.

Про намір відвідати захід повідомте, будь ласка, за телефоном (044) 383-20-44 чи надішліть листа на електронну адресу event@medialaw.kiev.ua