Запрошуємо обговорити практику судового оскарження у питаннях доступу до інформації

July 5, 2012
     

Інститут Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» запрошує до участі у круглому столі «Судове оскарження порушень у сфері доступу до інформації». Цей захід відбудеться у понеділок, 9 липня 2012 року, за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14, готель «Хрещатик», конференц-зал «Андріївський». Початок роботи круглого столу – о 10.00 (початок реєстрації учасників – о 9.30), закінчення – о 13.00.

Вже понад рік функціонує Закон України «Про доступ до публічної інформації». Однак використовуючи механізм отримання інформації за запитами, громадяни нерідко стикаються із порушеннями їх прав: незаконним обмеженням доступу до інформації, ігноруванням запитів, наданням неповних відповідей тощо. Одним із шляхів оскарження таких правопорушень є звернення до суду. За час дії закону було винесено сотні судових рішень у справах з питань доступу до інформації. Саме судову практику у цій сфері ми і пропонуємо обговорити під час круглого столу.

Під час круглого столу учасники поділяться власним досвідом участі у судових справах з доступу до інформації, а також обговорять потенціал судового оскарження порушень права на інформацію.

До участі у дискусії запрошені журналісти, громадські активісти та представники органів влади.

Про намір взяти участь у круглому столі повідомте, будь ласка, за телефоном (044) 284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу event@medialaw.kiev.ua. Ми також будемо раді відповісти на Ваші питання щодо заходу.

Метою проекту «Судовий захист права на інформацію – забезпечення функціонування Закону «Про доступ до публічної інформації»», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Програми «Верховенство Права», Міжнародного фонду «Відродження», є створення ефективних механізмів впливу інститутів громадського суспільства на державні органи та зміцнення відповідальності органів державної влади перед суспільством. Детальніше про програму: www.irf.ua.