Зареєстровано проект закону про відкритість інформації про зарплату держслужбовців з фондів ЄС

December 25, 2015

21 грудня 2015 року у парламенті було зареєстровано Проект Закону «Про відкритість використання коштів фонду оплати праці державних службовців, які надходять до державного бюджету в рамках програм Європейського Союзу, від міжнародних фінансових організацій, донорських установ та від урядів іноземних держав» (проект №3686). Автором законопроекту є народний депутат України Вадим Рабінович.

Законопроект передбачає створення Єдиного веб-порталу використання коштів фонду оплати праці державних службовців, на якому щомісяця буде розміщуватись інформація про отримувачів таких коштів. Зокрема, оприлюднюватиметься інформація про використання коштів, що надійшли до бюджету в рамках програм Європейського Союзу, від міжнародних фінансових організацій, донорських установ та від урядів іноземних держав.

Також, законопроектом передбачено вільний безоплатний доступ до веб-порталу, можливість анонімного перегляду, копіювання та роздрукування інформації.

Оприлюдненню на веб-порталі підлягають такі відомості:

  • розпорядник (одержувач) коштів (найменування, ідентифікаційний код юридичної особи, місцезнаходження, прізвище, ім’я та по батькові керівника);
  • головний розпорядник коштів (найменування, місцезнаходження, прізвище, ім’я та по батькові керівника);
  • обсяги бюджетних призначень та/або бюджетних асигнувань на відповідний бюджетний період – всього та в розрізі бюджетних програм;
  • прізвище, ім’я, по батькові, посада державного службовця;
  • щомісячний розмір заробітної плати державного службовця;
  • щомісячний звіт державного службовця про виконану роботу, спрямовану на реалізацію реформ в державі;
  • кількість службових відряджень державного службовця та загальний обсяг витрат на них, у тому числі закордонних відряджень.

 

Картка законопроектуhttp://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57510