Засідання комітету свободи слова

April 6, 2011
Шостого квітня 2011 року Комітет Верховної Ради України розглянув на своєму засіданні низку медійних законопроектів.

Так депутати рекомендували ухвалити в першому читанні проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроект №8214; організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях).

Проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про інформацію” (законопроект №8201; щодо приведення норм Закону України “Про інформацію” у відповідність з Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод) н.д. Степана Курпіля депутати ухвалили повернути автору на доопрацювання, через неоднозначність деяких положень законопроекту. Також повернули на доопрацювання проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (законопроект №8136, щодо припинення зловживання правами Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення) як такий, що дублює положення діючого законодавства.

Проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (законопроект. №6429; щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми, друге читання) депутати рекомендували відхилити. Натомість, після жвавої дискусії законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій №6527 рекомендували до розгляду з поправками народних депутатів. Також рекомендували до розгляду проект Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України (законопроект №8095; щодо підтримки радіомовлення державною мовою),

Окрім того, депутати затвердили склад робочої групи з доопрацювання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (законопроект №5164, щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів) та утворили робочу групу під головуванням н.д. Олени Бондаренко (ПР) щодо підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроект №6342, щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення). Заявки на участь у робочій групи приймаються протягом тижня.