Засідання НЕК з питань захисту суспільної моралі

March 30, 2009
Двадцять шостого березня 2009 року Національна комісія з питань захисту суспільної моралі розглянула два питання. Перше стосувалося звернення Тростянецької РДА Сумської області щодо відповідності законодавству з питань моралі документального серіалу „Собор на крові”. Національна комісія вирішила визнати, що цей документальний серіал не порушує норм законодавства України про захист суспільної моралі.

Крім того, комісія затвердила зміни до Інструкції проведення експертизи продукції, видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, виклавши її у новій редакції: „Інструкція про порядок проведення експертизи Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі”.

Також було розглянуто та схвалено Інструкцію про порядок проведення перевірок Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі, якою комісії надається право проводити у межах своєї компетенції перевірки діяльності засобів масової інформації, установ і організацій всіх форм власності, що займаються діяльністю з обігу продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, а також продукції, що містить елементи насилля і жорстокості. Інструкція визначає порядок організації, проведення та оформлення результатів перевірок, що здійснюються Національною комісією.

Тексти інструкцій на сайті Національної комісії наразі відсутні.