Затверджено план проведення конференцій громадських організацій з обрання Наглядової ради НСТУ

October 13, 2014

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 13 жовтня затвердилакалендарний план підготовки та проведення конференцій всеукраїнських громадських об’єднань на 2014 рік з метою обрання членів Наглядової Ради Національної суспільної телекомпанії України.

Відповідно до затвердженого графіку заяви від громадських організацій на участь у Конференції для обрання членів Наглядової ради суспільного мовника прийматимуться до 28 жовтня, а попереднє висунення об’єднаннями кандидатур до складу наглядового органу відбуватиметься з 21 по 27 листопада. Остаточно визначитись з своїми представниками у складі Наглядової ради громадські об’єднання зможуть у грудні під час проведення відповідних конференцій.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 8 Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» до Наглядової ради НСТУ входять дев’ять членів від всеукраїнських громадських об’єднань, основним видом діяльності яких є діяльність у сфері освіти,  у сфері науки,  у сфері фізичного виховання та спорту, у сфері журналістики, у правозахисній сфері, у сфері захисту інтересів дітей та молоді,  у творчій сфері, у сфері місцевого самоврядування, у сфері захисту прав осіб з особливими потребами. Члени Наглядової ради НСТУ від всеукраїнських громадських об’єднань обираються шляхом рейтингового голосування на конференціях всеукраїнських громадських об’єднань, окремо за кожним видом діяльності, які проводяться Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. 

Завантажити календарний план проведення конференцій всеукраїнських громадських об’єднань можна за посиланням.