Завершена громадська експертиза діяльності КМДА

December 14, 2011
Тринадцятого грудня Інститут Медіа Права завершив громадську експертизу, присвячену дотриманню Закону України “Про доступ до публічної інформації” у Київській міській державній адміністраціії.

Під час експертизи юристи Інституту Медіа Права дослідили документи, які стосуються опрацювання інформаційних запитів в Адміністрації; вивчили наповнення офційного веб-сайту КМДА; поспілкувалися з представниками органу влади, які безпосередньо відповідають за доступ до публічної інформації.

За результатами дослідження, експертами Інституту Медіа Права були складені висновки і пропозиції до КМДА. Юристи дійшли висновку, що діяльність Київської міської державної адміністрації загалом відповідає вимогамчинного законодавства і є достатньою мірою спрямованою на задоволення інтересів громадян. Проте було виявлено і низку аспектів роботи КМДА, що потребують удосконалення. Перш за все, експерти порадили прийняти ряд внутрішніх регулятивних актів, таких як Інструкція по роботі із запитами, а також затвердити перелік документів, що знаходиться у володінні КМДА. Наявні документи також потребують удосконалення, зокрема Регламент КМДА щодо процедури доступу громадян до засідань колегіальних суб’єктів владних повноважень.

Наразі експерти Інституту Медіа Права очікують на подальшу реакцію органу влади на експертні висновки.

Із детальнішою інформацією про проведення громадської експертизи можна ознайомитися у цьому розділі.