Завершилася Дев’ята міжнародна літня школа медіа права

July 26, 2013

Двадцять шостого липня завершилася Дев’ята міжнародна літня школа медіа права, яка об’єднала 23 учасники з Казахстану, Киргизстану, Молдови, Вірменії, Таджикистану, Росії та України.

Серед учасників школи – юристи-практики та теоретики: адвокати, правозахисники, викладачі, представники організацій «Правовий медіа-центр» (Казахстан), «Фонд свободи інформації» (Росія), «ГІВ-Акцент» (Таджикистан), «Бюро з прав людини та дотримання законності» (Таджикистан), Ванадзорська Хельсинська громадянська асамблея (Вірменія), «Індустріального Телевізійного Комітету», «TV-4», видавничого дому «УМХ», Українського Хельсинського Союзу з прав людини, «Інституту масової інформації» (Україна), а також студенти, випускники та аспіранти.

Протягом трьох тижнів учасники Літньої школи вивчали питання регулювання телебачення та радіомовлення, захисту приватного життя та свободи висловлювання, доступу до інформації, захисту персональних даних, регулювання поширення інформації в мережі Інтернет, захисту авторських прав та багато інших.

У вивченні цих питань акцент робився на міжнародні стандарти в галузі медіа права та можливості застосування міжнародного досвіду в реаліях країн, представниками яких були учасники школи.

Лекції для учасників прочитали експерти з України, Росії, Боснії і Герцеговини, Болгарії та Франції.

У рамках цьогорічної Міжнародної літньої школи медіа права також відбувся круглий стіл на тему: «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру».

           

Проведення Літньої школи стало можливим завдяки підтримці проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансової підтримки уряду Канади.

Міжнародна літня школа медіа права проводиться в рамках проекту «Популяризація прав людини та демократії і посилення медійного та громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» за підтримки Міністерства внутрішніх справ Норвегії.