Завершився цикл тренінгів з питань доступу до публічної інформації

November 1, 2011

Інститут Медіа Права спільно з партнерами – міжнародною організацією «Міжнародна Підтримка Медіа», представництвом Ради Європи в Україні та громадською організацією «Центр Соціального Партнерства» – провели цикл тренінгів на тему «Організація доступу до інформації в органі влади».

Протягом жовтня було проведено шість тренінгів у Чернівцях, Черкасах, Херсоні, Сумах, Донецьку та Рівному.

На сесіях тренінгів лектори презентували учасникам основні положення Закону України «Про доступ до публічної інформації», розповідали про процедуру подання інформаційних запитів та відповіді на них, пояснювали процедури оскарження відмови у наданні інформації. Теоретичні сесії підкріплювались практичними заняттями щодо застосування нового Закону.

Основною аудиторією тренінгів були представники місцевої влади (відповідальні особи з питань доступу до публічної інформації, керівники прес-служб), журналісти та громадські активісти.

До складу команди тренерів входили провідні медіа юристи та журналісти. Такий розподіл тренерського складу забезпечив можливість учасникам тренінгів ознайомитись не лише з юридичною стороною забезпечення доступу до інформації, але й отримати практичні знання від журналістів. Так серед юристів-тренерів були директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, юристи Інституту Медіа Права Ігор Розкладай та Ольга Сушко, юрист Інституту Масової Інформації Роман Головенко, програмний директор центру «Наше Права» Оксана Ващук та ряд інших. Практику застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» учасникам висвітлювали журналісти Святослав Цеголко, Олександр Черненко та Василь Самохвалов.

Заходи відбулися за підтримки міжнародної організації «Міжнародна Підтримка Медіа» та представництва Ради Європи в Україні.