Заява Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення

February 26, 2014



ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ НАЦІОНАЛЬНІЙ РАДІ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ




ЗАЯВА

Враховуючи критичну ситуацію в інформаційному просторі, яка є загрозливою для національної безпеки України, Громадська рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення звертається до органів влади, до сфери компетенції яких входить ухвалення  рішень щодо інформаційної сфери негайно  відреагувати на вирішення таких питань:

1. Вирішити питання щодо відновлення діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у новому складі.

2. Забезпечити конституційне право громадян на вільний доступ до інформації шляхом скасування кодування загальнонаціональних телеканалів в мережі цифрового мовлення провайдера-монополіста «Зеонбуд». Ухвалене Національною радою рішення щодо одування цифрового сигналу №2464 від 12 жовтня 2011 призвело до монополізації ринку абонентського приймального обладнання та створило корупційні схеми при використанні бюджетних коштів.

3. Забезпечити розвиток регіонального мовлення шляхом перегляду несправедливих конкурсів на цифрове мовлення для регіональних телеканалів в мультиплексах

4. Переглянути тарифи на розповсюдження телевізійного сигналу в мережі цифрового телебачення Т2 для зниження надмірного фінансового навантаження на телеканали.


25 лютого 2014