Заява Інституту Медіа Права щодо втручання в діяльність українського ІА «Главком»

August 7, 2014

Заява Інституту Медіа Права

щодо втручання Роскомнагляду в діяльність

 українського інформаційного агентства «Главком»

 

Інститут Медіа Права засуджує дії Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Російської Федерації щодо втручання в редакційну політику українського інформагентства «Главком».

Вимоги Роскомнагляду видалити з сайту агентства новину про проведення маршу за федералізацію Сибіру, а також подальші дії, пов’язані із зверненням до хостера сайту Главком.UA– німецької компаніїHetzner Online AG з вимогою блокувати роботуінформаційного агентства до видалення з сайту повідомлення, є нічим іншим, як чиненням тиску на незалежну журналістську діяльність та порушенням загальновизнаних стандартів свободи слова.

Інститут Медіа Права наголошує, що обмеження доступу редакції та читачів до сайту інформагентства не лише перешкоджає журналістам вільно поширювати погляди та ідеї, але й суттєво порушує право громадян отримувати всебічну, повну та об’єктивну інформацію. Такі дії, а надто, коли вони здійснюються державними органами інших держав, є неприпустимими в демократичному суспільстві і мають бути негайно припинені.