Зміни до закону про вибори народних депутатів

May 25, 2012

Двадцять четвертого травня 2012 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо вдосконалення окремих положень» (законопроект №10533, н.д. Олександр Касянюк, Василь Демчишен, Олександр Омельченко, Віктор Сінченко, Віктор Павленко).

Законопроектом серед іншого вноситься низка змін до розділу присвяченого передчиборчій агітації. Так, автори пропонують змінити процедуру проведення жеребкування на на загальнонаціональному телеканалі та загальнонаціональному радіоканалі, а саме жеребкування має проводитися Центральною виборчою комісією лише за участю представників партій у ЦВК. Чинна редакція передбачає також участь кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатному окрузі або відповідних уповноважених осіб партій, чи довірених осіб кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатному окрузі.

Ще одна зміна стосуватиметься друку передвиборних програм, які пропонуються друкувати в спеціальних випусках газет “Голос України” та “Урядовий кур’єр”, натомість чинна редакція передбачає, що редакції зазначених газет надсилають конкретні дати виходу у світ номерів відповідних видань з програмами із зазначенням місця розташування цих програм у кожному номері видання (номери шпальт).


Картка проекту:http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=43539