Понад 2000 людей пройшли дистанційне навчання від ЦЕДЕМ

Від початку своєї роботи Центр демократії та верховенства права (до 2016 року – Інститут Медіа Права) проводить сертифіковані дистанційні курси на платформі онлайн-освіти для журналістів, суддів, громадських активістів, представників громадських організацій та рухів, просто для активних громадян.

З 2005 року ми провели 34 дистанційні курси з різних тем для журналістів, громадських активістів та інших аудиторій. За ці роки дистанційне навчання від ЦЕДЕМ пройшли понад 2000 людей.

Напрям дистанційного навчання охоплює широкий спектр тематики роботи медіа, а також прав громадян на доступ до інформації, особливостей роботи журналістів з судами тощо. Зокрема, ми регулярно проводимо дистанційні курси з медійного права, авторського права, доступу до публічної інформації, взаємодії судів і ЗМІ. 

У 2017 році юристи ЦЕДЕМ за підтримки Ради Європи розробили три онлайн-курси з доступу до інформації на базі освітньої платформи Prometeus у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Кожен із курсів орієнтований на окрему аудиторію, зокрема, на громадян, які не володіють спеціальними знаннями у галузі доступу до публічної інформації, але бажають їх отримати, а також громадських активістів, журналістів, державних службовців та безпосередньо розпорядників інформації. Також у 2020 році, аби ознайомити громадян із правилами та особливостями місцевих виборів, ЦЕДЕМ запустив дистанційний курс “Місцеві вибори 2020”.

Дистанційна освіта – інструмент, доступний для ширшого кола громадян. Завдяки онлайн-платформі у нас є можливість залучити набагато більше людей, ніж на офлайн заходах. Упродовж курсу учасники можуть задавати додаткові запитання з тем курсу. Експерти ЦЕДЕМ в онлайн-режимі консультують учасників та відповідають на їх питання.