ЦЕДЕМ разом з партнерами розробляє Карту правових реформ у онлайн-режимі

April 10, 2020

Карантин вносить свої корективи у роботу всіх організацій. Щоб адаптуватися до нових умов, ми перенесли роботу по всіх проєктах в онлайн. 

Центр демократії та верховенства права разом із партнерами по Концорціуму з УНЦПД та ІСАР Єднання, успішно адаптувався до таких форматів. Тільки на цьому тижні команда проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» провела онлайн-засідання трьох нових робочих груп, які долучилися до створення Карти правових реформ для громадянського суспільства.

7 квітня ЦЕДЕМ спільно з УНЦПД провели перше онлайн-засідання Робочої групи “Залучення ОГС до надання соціальних послуг та соціальне підприємництво”. Під час зустрічі учасники, представники громадських, державних органів, благодійних та міжнародних організацій працювали над вирішенням проблем, які виникають у процесі визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці у соціальних послугах. На порядку денному також були проблеми у процедурі залучення ОГС до надання соціальних послуг та правового регулювання стандартів надання соціальних послуг і процесу моніторингу якості їх надання.

8 квітня відбулося перше онлайн-засідання Робочої групи “Безпека активістів та ОГС”. Під час зустрічі учасники обговорили з якими інституційними та нормативними проблемами стикаються правозахисники та активісти в контексті забезпечення захисту і безпеки громадської діяльності. Під час дискусії також обговорювали питання вироблення критеріїв ефективності досудових розслідувань в рамках кримінальних проваджень щодо нападів на активістів та правозахисників.

9 квітня було проведено перше онлайн-засідання Робочої групи “Розвиток волонтерської діяльності”. Метою зустрічі було обговорити питання якості правового регулювання в Законі України «Про волонтерську діяльність»; реєстрацію довготермінових волонтерів- іноземців; державна програма підтримки волонтерства.

Учасниками робочих груп стали представники Секретаріату КМУ а також організацій: Центр громадянських свобод, Жіночий Антикорупційний Рух, Україна без тортур, ІСАР Єднання, Восток SOS, Центр прав людини ZMINA, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Асоціація УМДПЛ, Мережа правового розвитку, Інститут розвитку міст, Peace Corps Ukraine, ПРООН в Україні, Рада волонтерів при Міністерстві оборони України, Пласт український скаутинг, Future Development Agency, Українська соціальна академія, СОС Дитячі Містечка Україна, Chasopys, SILAB Ukraine, Карітас України, Центр розвитку громад, БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ”, ВБО «Даун Синдром», Український форум благодійників, PRAVOKATOR правовий клуб, Український форум благодійників, ГО “Соціальна синергія”, Всеукраїнський громадський дитячий рух “Школа безпеки”, ГО “Агенція розвитку “Урбаністичне місто”, Джерело надії, Благодійна організація “Від серця до серця”, ГО “Батьківська Спільнота”, Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг “Меридіан”, Інститут сталого розвитку та миру, БФ Злагода, та інших.

Щоб приєднатися до обговорення чи слідкувати за перебігом усіх засідань, підписуйтеся на сторінку Карти правових реформ: https://www.facebook.com/legalreformscso/.

На сторінці ми публікуємо інформацію щодо засідань і як долучитися до них. Наша мета – залучити якомога ширше коло учасників до розробки Карти правових реформ для громадянського суспільства.

Розробка Карти правових реформ для громадянського суспільства здійснюється в рамках проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується Консорціумом у складі ІСАР Єднання, Українським незалежним центр політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).