ЦЕДЕМ презентував результати та рекомендації, розроблені в рамках проекту Платформа «Омбудсман  плюс»

May 31, 2016

Протягом більш ніж півроку в рамках проекту Платформа «Омбудсман плюс» в усіх областях України проводився масштабний моніторинг дотримання законодавства про доступ до публічної інформації. Так, монітори проекту на місцевому рівні дослідили роботу обласних та міських рад обласного значення, а також обласних державних адміністрацій. 

В рамках цього проекту було подано усіма можливими способами більш ніж 700 запитів (в тому числі і повторних) на публічну інформацію, відвідано 40 засідань сесій міських та обласних рад, а також досліджено організацію роботи спеціальних місць, створених розпорядниками для роботи запитувачів із документами безпосередньо у приміщенні таких розпорядників.

Аналізуючи отримані результати моніторингу, експерти проекту не тільки  зробили зріз найбільш актуальних проблем у сфері доступу до публічної інформації, з якими зіштовхнулися монітори у своїх регіонах, а й напрацювали необхідні рекомендації  розпорядникам інформації.

Загальні результати моніторингу та рейтинги розпорядників інформації викладені у презентації: 

 

 

Більш детально із результатами моніторингу по кожній хвилі, а також рекомендаціями, розробленими на основі моніторингу, Ви можете ознайомитись за посиланнями:

Рекомендації:

 

Рейтинги розпорядників інформації, складені за результатом усіх хвиль моніторингу:

Рейтинг міських рад

Рейтинг обласних рад

Рейтинг обласних державних адміністрацій