Кампанія “За безпечні дороги” шукає місцевих координаторів для проведення дослідження

April 3, 2017

Вперше в Україні стартує національне дослідження “Рівень користування ременями безпеки”. Для реалізації проекту, його ініціатори – громадська організація “Vision Zero” та Центр демократії та верховенства права шукають волонтерів, які проведуть дослідження на місцях.

Якщо ви проживаєте в обласних центрах, у  вас декілька годин часу для дослідження і можливість залучити до роботи ще  кількох однодумців, запрошуємо до 15 квітня 2017 року заповнити  онлайн-анкету  для участі у проекті. Саме дослідження у своєму регіоні потрібно провести до кінця квітня.

Для відібраних місцевих координаторів ми проведемо дистанційне навчання із поясненням методології дослідження. Потім, користуючись отриманою інструкцією, ви зможете у зручний для вас реалізувати проект.

Робота місцевих координаторів не передбачає фінансової компенсації, однак є перспективи для подальшої співпраці. У майбутньому ми плануємо робити повторні дослідження із залученням коштів і особи, які були волонтерами в першому етапі проекту, будуть мати перевагу перед іншими кандидатами.

Дослідження буде проводитися за міжнародними стандартами із використанням методу спостереження (підрахунок на перехрестях), без прямого контакту з досліджуваними учасниками руху. Його мета – виявити, яка частка автомобілістів в Україні фактично використовує ремені безпеки.  По закінченню проекту буде створено карту міст України із фіксацією даних дослідження, результати яких будуть передані  в державні органи та міжнародні організації, розіслані у ЗМІ. Також отримані дані будуть узагальнені, проаналізовані та опубліковані в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

У випадку виникнення додаткових запитань, звертайтесь до керівника проекту Віктора Загреби за адресою viktor@zagreba.com або через месенджери +380 67 442 14 94.

Сторінка Кампанії у соціальних мережах – https://www.facebook.com/saferoadsua/