Директорка ЦЕДЕМ Олеся Холопік отримала міжнародну премію Remarkable Feminist Voices in Transport

March 6, 2023

Директорка Центру демократії та верховенства права Олеся Холопік отримала міжнародну премію Remarkable Feminist Voices in Transport.

Понад 4 роки Олеся очолювала Кампанію “За безпечні дороги”, що її ініціював Центр демократії та верховенства права у партнерстві з ГО Vision Zero for Ukraine та U-Cycle (Асоціація велосипедистів Києва) у листопаді 2016 року. Сьогодні Олеся продовжує адвокатувати зміни державної політики у сфері безпеки дорожнього руху та бере участь в інформаційно-просвітницьких кампаніях, щоб знизити кількість загиблих та травмованих на дорогах України.

Remarkable Feminist Voices in Transport – це відзнака, яку запровадила міжнародна Ініціатива трансформаційної міської мобільності Transformative Urban Mobility Initiative (TUMI) в рамках кампанії Women Mobilize Women за розширення можливостей жінок у сфері транспорту. Транспортна система сьогодні не враховує потреби жінок, вважають організатори.

Коло проблем досить широке: від доступності транспорту до його безпечності. Щоб змінити транспорту систему, жінки повинні бути залучені у планування та впровадження транспортної політики. Цього року ініціатива зібрала 80 експерток у сфері транспорту з 20 країн світу, щоб разом працювати над досягненням гендерної рівності у цій галузі.

А також, щоб відзначити внесок жінок у розвиток транспортної сфери. Історія Олесі та інших експерток у сфері транспорту увійшла у  збірник Feminist Voices in Transport за посиланням: http://bit.ly/3SZdoVr.

Пишаємось Олесею і бажаємо нових досягнень і перемог!

#FeministVoicesInTransport #WomenMobilizeWomen 

Команда Кампанії “За безпечні дороги” працює у таких напрямах: зменшення надмірної швидкості автомобільного руху та розширення функціоналу системи автоматичної фіксації порушень ПДР; збільшення рівня користування ременями безпеки та дитячими автокріслами; зменшення рівня користування мобільними телефонами за кермом.

Серед успішних проєктів Кампанії – “Пом’яті, але живі” за участі українських зірок Олі Полякової, Наді Дорофєєвої, Даші Астаф’євої, TAYANNA і Michelle Andrade, Володимира Дантеса, Олександра Педана і Тімура Мірошниченка. А також – інформаційна кампанія ”Пристібай, кого любиш”, яку підтримали лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя, співачка Alyosha, письменник Богдан Логвиненко та учасники експедиції Ukraїner, ведуча “Телебачення Торонто” Олександра Гонтар, а також автогонниця, керівниця фронтової медичної команди швидкого реагування “Вітерець” Галина Алмазова. Обидва проєкти закликали водіїв та пасажирів користуватись паском безпеки.