Кампанія “За безпечні дороги” шукає координаторів дослідження рівня користування телефонами за кермом

October 2, 2017

До уваги громадських активістів, які цікавляться темами безпеки дорожнього руху,  урбаністики, охорони здоров’я, соціальної психології.

Запрошуємо вас долучитись до проведення національного дослідження “Рівень користування мобільними пристроями під час керування автомобілем”, ставши місцевим координатором у вашому місті.

Ми, Центр демократії та верховенства права та ГО “Vision Zero”, шукаємо відповідальних волонтерів в усіх обласних центрах для проведення дослідження, яке виявить реальний рівень користування водіями мобільними пристроями під час керування автомобілем.

Навесні цього року ми уже провели національне дослідження “Рівень користування ременями безпеки”, що засвідчило: менше 15% водіїв їздять пристебнутими. 

Дане дослідження також буде проводитися за міжнародними стандартами із використанням методу спостереження, без прямого контакту з досліджуваними учасниками руху. По закінченню проекту буде створено карту міст України із фіксацією даних дослідження, результати якого будуть передані  в державні органи та міжнародні організації, розіслані у ЗМІ. Також отримані дані будуть узагальнені, проаналізовані та опубліковані в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

Координація дослідження передбачає співпрацю на умовах волонтерства та не вимагає значних затрат часу. Ми оцінюємо, що координатор дослідження в обласному центрі витратить на цей проект до 8 годин часу. Всього потрібно організувати 4-5 сесій підрахунку, тривалістю по годині кожна.

Ми, як організатори дослідження будемо раді публічно подякувати координаторам та їхнім організаціям за внесок в проект, а також подаруємо сувеніри на тему безпеки руху від Кампанії “За безпечні дороги”. Також ми готові допомогти оприлюднити результати дослідження у місцевих засобах масової інформації.

Якщо ви проживаєте в обласних центрах, у  вас є декілька годин часу для дослідження і можливість залучити когось із однодумців, запрошуємо до 8 жовтня 2017 року заповнити  онлайн-анкету  для участі у проекті. Саме дослідження у своєму регіоні потрібно провести до кінця жовтня.

Після розгляду заявки та у разі схвалення вашої кандидатури, ми протягом декількох днів зв’яжемось з вами та надішлемо усі необхідні матеріали. Заявки розглядатимуться по мірі надходження.

Для відібраних місцевих координаторів ми проведемо дистанційне навчання із поясненням методології дослідження. Потім, користуючись отриманою інструкцією, ви зможете у зручний для вас  час провести дослідження в своєму місті та реалізувати проект.

У випадку виникнення додаткових запитань звертайтесь до національного координатора дослідження – Максима Шульги, shulha777@gmail.com, 096-226-69-06