Кампанія “За безпечні дороги” шукає місцевих активістів для проведення дослідження рівня користування ременями безпеки в обласних центрах України

September 25, 2018

До уваги громадських активістів, які цікавляться темами безпеки дорожнього руху,  урбаністики, охорони здоров’я, соціальної психології.

Запрошуємо вас долучитись до проведення національного дослідження “Рівень користування ременями безпеки в Україні”, ставши місцевим спостерігачем у вашому обласному центрі.

Ми, учасники Кампанії “За безпечні дороги” – Центр демократії та верховенства права та ГО  “Vision Zero”, шукаємо відповідальних людей в усіх обласних центрах, а також Краматорську, Маріуполі, Сєвєродонецьку для проведення дослідження, яке має на меті виявити рівень користування водіями ременями безпеки під час керування автомобілем.

Минулого року ми уже провели національне дослідження “Рівень користування ременями безпеки”, що засвідчило: менше 15% досліджених водіїв їздять пристебнутими.  Цьогоріч дослідження проводиться для виявлення змін у рівні користування ременями безпеки в Україні.

Дослідження буде проводитися за міжнародно рекомендованою методологією ідентичною з минулорічним. По закінченню проекту буде створено мапу міст України із фіксацією даних дослідження, результати якого будуть передані  до органів державної влади, міжнародних організацій, розіслані у ЗМІ. Також отримані дані будуть узагальнені, проаналізовані та опубліковані в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

Вуличні спостереження проводяться командами з 2 осіб, решта роботи (підготовка, надсилання результатів) здійснюється однією особою.

Якщо ви проживаєте в обласних центрах, у  вас є декілька годин часу для дослідження і можливість залучити когось із однодумців, запрошуємо до 1 жовтня 2018 року заповнити  анкету (http://bit.ly/2OckmHG)  для участі у проекті.  Власне спостереження на вулицях потрібно буде провести  до 22 жовтня. В разі, якщо в кожному місті надійде більше ніж 1 заявка, учасники будуть розділені на основу і запасну групу.

Організатори дослідження мають можливість компенсувати місцевим дослідникам їхні транспортні та організаційні витрати.

Після розгляду заявки та у разі схвалення вашої кандидатури, ми протягом декількох днів зв’яжемось з вами та надішлемо необхідні матеріали. Заявки розглядатимуться по мірі надходження. Після вивчення методології, користуючись отриманими формами та інструкціями, Ви зможете у зручний час провести дослідження в своєму місті.

У випадку виникнення додаткових запитань звертайтесь до координатора дослідження – Максима Шульги, shulha777@gmail.com, 096-226-69-06