ЦЕДЕМ оголошує конкурс на розробку трьох сценарних планів уроків щодо безпеки дорожнього руху для школярів

November 23, 2020

Центр демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги” з метою втілення інформаційно-просвітницької кампанії оголошує конкурс на пошук підрядника для розробки трьох сценарних планів уроків щодо безпеки дорожнього руху для учнів початкової школи (1-4 клас), основної школи (5-9 клас), та старшої школи (10-11 клас).

У підготовці трьох планів уроків важливо застосувати креативний та інтерактивний підхід до викладення інформації. 

Вимоги до кінцевих продуктів

Підготовка 3 сценарних планів уроків для учнів початкової, основної та старшої шкіл. 

Кожен сценарний план уроку має містити: 

  1. Методичні рекомендації вчителю щодо проведення уроку з детальним планом уроку з похвилинною розбивкою етапів уроку (активностей) з їх детальним описом  (word-формат); 
  2. Powerpoint-презентацію, що включатиме матеріали щодо безпеки дорожнього руху так використовуватиметься під час уроку; 
  3. Роздатковий матеріал з практичними кейсами, тестовими питаннями та інтерактивними вправами, а також контрольні запитання для учнів з метою перевірки рівня засвоєння матеріалу; 
  4. Навчальні відеоматеріали (в тому числі соціальне відео, але не виключно) про фактори ризику, що впливають на безпеку дорожнього руху.  

Кожен сценарний план уроку має бути адаптивним для використання офлайн та онлайн (для проведення уроку через відеозв’язок). 

Всі навчальні та лекційні матеріали мають базуватися на факторах ризику ВООЗ, які впливають на безпеку дорожнього руху та тяжкість наслідків під час ДТП.  Зокрема: надмірна швидкість, невикористання ременів безпеки та дитячих крісел, керування транспортними засобами напідпитку та використання телефонів за кермом. 

Матеріали заплановані для передчі закладам середньої освіти. Кінцеві продукти мають бути детальними та адаптивними для учнів початкової школи (1-4 клас), основної школи (5-9 клас), та старшої школи (10-11 клас) 

Очікуваний період надання послуг: 10 грудня – 31  грудня 2020 року (строк може бути продовжений за згодою сторін під час укладення договору).

Кінцеві продукти можуть виконати один або декілька експертів.

Вимоги до конкурсанта або команди, яка надаватиме послуги:

  • Досвід роботи в сфері безпеки дорожнього руху, гарне орієнтування в безпеці дорожнього руху в Україні. 
  • Досвід у створенні сценарних планів тематичних уроків для школярів
  • Досвід роботи з громадськими організаціями та роботи в закладах загальної середньої освіти буде перевагою.

Перелік документів для участі у конкурсі:

  • Резюме виконавців, які будуть реалізовувати завдання;
  • Цінова пропозиція надання послуг з попереднім планом виконання (етапами);
  • Приклади подібних робіт (за наявності);
  • Копії реєстраційних документів постачальника (виписка з ЄДР про державну реєстрацію, свідоцтво/довідка платника податків)

Цінова пропозиція не має перевищувати 70 000 грн та має враховувати всі податки та збори.

Пропозиції приймаються до 6 грудня 2020 року

Чекаємо на пакет документів на електронну адресу tender@cedem.org.ua до 6 грудня  2020 (включно) з темою листа «Пропозиція: Розробка плану уроку з БДР». 

Довідково 

Центр демократії та верховенства права – аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи свої зусилля на розвиток незалежних медіа, підтримку громадських платформ і рухів, а також побудову правової держави в Україні. Місія – сприяти розвитку суспільства активних та відповідальних громадян.

ЦЕДЕМ є засновником та активним учасником таких важливих ініціатив як Реанімаційний Пакет Реформ, кампанія ЧЕСНО. Фільтруй суд!, Незалежна медійна рада, Кампанія «За безпечні дороги», Міжнародна літня школа медійного права та інші.

Кампанія “За безпечні дороги” – адвокаційна кампанія, спрямована на зменшення смертності та травматизму на дорогах України. Ініційована Центром демократії та верховенства права у партнерстві з ГО “Vision Zero”, U-Cycle та об’єднує міжнародних, українських експертів, представників законодавчої та виконавчої влади.

Більше про роботу Центру у річних звітах: https://cedem.org.ua/annual_reports/ .