Народний депутат пропонує оприлюднювати на сайті парламенту відповіді на депутатські запити

October 19, 2015

Народний депутат Шухевич Юрій-Богдан Романович зареєстрував у парламенті Законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення тексту депутатського запиту та відповіді на нього (проект № 3182-1).

Проект альтернативний до раніше зареєстрованого народними депутатами Іриною Геращенко, Марією Іоновою та Іриною Луценко Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення тексту депутатського запиту (проект № 3182).

Новий законопроект передбачає внесення змін до Регламенту Верховної Ради, відповідно до яких не лише текст кожного депутатського запиту має розміщуватися на офіційному веб-сайті парламенту не пізніше 5 днів після оголошення, але й відповіді на них також мають оприлюднюватись. Якщо у відповіді на депутатський запит міститься інформація з обмеженим доступом, на офіційному веб-сайті Верховної Ради розміщується короткий зміст цієї відповіді.

Крім цього, народний депутат – ініціатор запиту також може вимагати оголошення відповіді на його запит на пленарному засіданні парламенту.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56751