Директорка ЦЕДЕМ Олеся Холопік взяла участь у щорічній зустрічі партнерів Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety

June 20, 2024
Директорка ЦЕДЕМ Олеся Холопік взяла участь у щорічній зустрічі партнерів Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety, яка відбулась в Нью-Йорку у червні. Вперше Україна була представлена на події цієї глобальної ініціативи.
 
Подія об’єднала представників різних країн світу і міжнародних організацій, таких як Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Глобальна ініціатива з облаштування міст, Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху, Інститут світових ресурсів та інші. Під час зустрічі партнери ділились успішними історіями адвокації змін у державній політиці, що спрямована на зменшення смертності на дорогах. А міста із найкращими проєктами були нагороджені відзнакою Bloomberg Philanthropies Awards for Excellence in Road Safety.
 
 
“Щоразу, як стається якась резонансна дорожня пригода, коли гинуть люди, мені хочеться кричати на весь світ, що так не має бути. Українці не повинні гинути в ДТП, коли щодня вони втрачають життя від російських бомб. Українські дороги повинні бути безпечними! Саме тому ми в ЦЕДЕМ уже 8 років працюємо над тим, щоб змінити українське законодавство і поведінку на дорогах. І не втомлюємось шукати нових партнерів для адвокації. Дуже рада, що мені випала честь взяти участь у цій події”, – зазначила Олеся Холопік.
 
За словами експертки, дуже важливо, щоб про Україну говорили на міжнародних майданчиках. Це допоможе міжнародним партнерам краще розуміти наші проблеми і потреби. А Україні – отримати необхідну підтримку, адже наші внутрішні ресурси досить обмежені через війну.
 
“Найважливіше, що я змогла розповісти, над чим ми працюємо в Україні і які наші пріоритети. А саме – зниження нештрафованого +20 км/год та встановлення більшої відповідальності за порушення швидкості. І звичайно, подякувати Майклу Блумбергу за його підтримку України та внесок у збереження життів в усьому світі”, – підсумувала пані Олеся.
 

Michael R. Bloomberg hosts the Inaugural Bloomberg Philanthropies Awards for Excellence in Road Safety at The Shed in New York, Wednesday, June 12, 2024.

 
Ініціатива Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety існує з 2007 року, допомагаючи рятувати життя на дорогах у всьому світі. Разом із своїми партнерами вона працює над впровадженням жорсткіших законів, кращої інфраструктури та ефективнішого правозастосування у сфері безпеки дорожнього руху.