Рада провалила голосування за законопроект про підвищення штрафів за ігнорування ременів безпеки

December 18, 2018

Сьогодні, 18 грудня, Верховна Рада провалила законопроект 8492, що передбачав збільшення відповідальності за ігнорування ременів безпеки та мотошоломів з 51 до 850 гривень. У майже порожній сесійній залі законопроект набрав 185 голосів із 226 необхідних. Жоден народний депутат не проголосував проти. Ініціатором даного законопроекту виступив Центр демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

Мета цього законопроекту, в першу чергу, – змінити поведінку водіїв та пасажирів, а саме сформувати у людей стійку звичку пристібатись на будь-якому місці в автомобілі.

Варто відзначити наполегливість спікера парламенту Андрія Парубія, який тричі ставив на голосування законопроект, намагаючись активізувати депутатів. Не набралось голосів також на підтримку пропозиції спікера відправити законопроект на повторне друге читання. Нам дуже прикро, що через низьку явку депутатів перед святами робота над законопроектом, яка тривала 7 місяців, була змарнована. Ми дякуємо депутатам, які весь цей час підтримували законопроект та голосували за нього.