Uber та ЦЕДЕМ представили кампанію з популяризації ременів безпеки в Україні

December 17, 2019

Київ, 17 грудня 2019 року – Сьогодні Центр демократії та верховенства права у рамках Кампанія “За безпечні дороги” спільно з Uber представив ініціативу в рамках якої прагне стати рушієм позитивних змін у використанні ременів безпеки в Україні, завдяки масштабу охоплення платформи Uber.

Uber вперше стає партнером української громадської організації, яка займається питаннями безпеки на дорозі, щоб підвищити обізнаність про важливість ременів безпеки та закликати якомога більше людей використовувати їх під час кожної поїздки.

“Ми раді підтримати Uber в боротьбі з цією проблемою, особливо з урахуванням його охоплення, оскільки він є платформою, яка щодня зв’язує тисячі водіїв і пасажирів. Найголовніше, що ця кампанія дозволяє нам говорити про важливість використання ременів безпеки і нагадувати всім, що пристебнути ремінь безпеки – найефективніший спосіб врятувати життя в аварії”, – говорить Олеся Холопік, заступник директора ЦЕДЕМ.

Кампанія Uber і ЦЕДЕМ, яка спрямована на підвищення безпеки дорожнього руху триватиме до кінця періоду новорічних свят.

“Ми постійно шукаємо нові способи зробити дороги безпечнішими для всіх користувачів, і хоча ми знаємо, що не зможемо вирішити цю проблему самотужки, ми сповнені рішучості внести свій вклад і використовувати свою інфраструктуру для цього”, – каже Георгій Соколянський, Голова з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі.

“Дорога вимагає відповідальності, а важливий критерій оцінки добросовісного водія, який має слугувати взірцем, – пристебнутий ремінь безпеки. Ремінь безпеки – «стрічка», що зробить поїздку безпечною”, – каже Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції. 

Зазначимо, що минулого тижня ЦЕДЕМ опублікував результати нового дослідження, які говорять про те, що більше 75% водіїв в Україні ігнорують використання ременів безпеки.

Ініціатива Uber та Кампанії «За безпечні дороги»

Інформаційний зміст

ЦЕДЕМ розробив для водіїв і пасажирів Uber контент, на основі ключових міфів про використання ременів безпеки, який буде розсилатися електронною поштою протягом наступних декількох тижнів, якраз напередодні святкових поїздок.

Контент про безпеку і про всі інші функції безпеки, які є у додатку Uber, був відредагований та представлений у форматі картки за прикладом карток безпеки авіакомпаній.

Ця картка безпеки буде поширюватися серед сотень партнерів-водіїв в Києві і зберігатися на задньому сидінні, щоб користувачі могли більше дізнатися про платформу під час поїздок.

Нижче ви побачите 5 міфів про ремені безпеки, розроблених ЦЕДЕМ для Uber.

Активності 

У листопаді Uber та ЦЕДЕМ розпочали серію семінарів для водіїв-партнерів про безпеку дорожнього руху в навчальному центрі компанії в Києві. 

Після проходження навчального курсу, водіям було запропоновано стати амбассадорами цієї програми та розповідати про важливість використання ременів безпеки в своєму оточенні.

Крім цього, деякі водії отримають в подарунок накладки на ремені безпеки для заднього сидіння, які будуть нагадувати пасажирам пристібатися на початку кожної поїздки. А «клацання» ременя безпеки на задньому сидінні буде нагадуванням пристебнутися і для водія.

Підсилення кaмпанії 

Безпека дорожнього руху – це cкладна та важлива тема. І для того, щоб привернути більше уваги до цієї ініціативи і поліпшити ефект сприйняття накладок на ременях безпеки, ми також запускаємо цю кампанію в соціальних мережах.

З 23 по 27 грудня Uber надаватиме знижки до 30% всім користувачам Uber, які знайдуть одну з цих накладок на ременях безпеки і розмістять фотографію в Instagram разом з хештегом #UberBelts.
  

Топ 5 найпоширеніших міфів про ремені безпеки серед українців

Не потрібно використовувати ремені безпеки на задньому сидінні

Ймовірність отримання травми на задньому сидінні така ж, як і на передньому, якщо ви не пристебнуті ременями безпеки. Непристебнутий пасажир є загрозою для пристебнутого пасажира, що знаходиться попереду або поруч з ним.

Не потрібно використовувати ремені безпеки, якщо в машині є подушки безпеки

Подушки безпеки забезпечують додатковий захист і ефективні тільки в поєднанні з ременем безпеки. Якщо ви не пристебнуті ременем під час спрацьовування подушки, яка розкривається зі швидкістю 300 км/год, то ви можете отримати серйозну травму.

Використання ременів безпеки – це моє рішення, яке нікого не стосується

Правила дорожнього руху чітко визначають права і обов’язки пасажира. Під час руху ви повинні бути пристебнуті ременем безпеки. Не забувайте, що життя інших учасників дорожнього руху залежить і від вас.

Вам не потрібно використовувати ремені безпеки, якщо ви завжди їздите на малій швидкості

Аварія – це непередбачувана подія, і навіть якщо ви їдете на малій швидкості, інша машина може зіштовхнутися з вашою на високій швидкості. Ремені безпеки є ефективним захистом від непередбачених ситуацій під час поїздки. Комфортна подорож містом також залежить від вас.

Незручно користуватися ременями безпеки

Регулярне використання ременів безпеки перетворюється в звичку, і ви перестанете відчувати дискомфорт і незручності.

Фото: Uber
 

Про Uber

Місія Uber – забезпечити надійний транспорт скрізь і кожному. Ми почали в 2010 році, щоб вирішити просту проблему: замовлення машини декількома дотиками екрану смартфона. Через сім років і більше двох мільярдів поїздок ми почали вирішувати ще більш складне завдання: зменшити затори та забруднення в наших містах, залучаючи більше людей до меншої кількості автомобілів.

В Україні сервіс Uber доступний з 2016 р і сьогодні працює в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Про ЦЕДЕМ

Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) – це аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи свої зусилля на побудову правової держави в Україні, розвиток незалежних медіа, підтримку громадських платформ і рухів. Місія ЦЕДЕМ – сприяння розвитку суспільства активних та відповідальних громадян. У 2016 році ЦЕДЕМ ініціював адвокаційну Кампанію «За безпечні дороги» спрямовану на змешення смертності та травматизму на дорогах України.