Україна в Оксфорді: ЦЕДЕМ організував поїздку української команди на змагання з медіа права

April 17, 2018

На фаховому змаганні з медіа права українці посіли гідні позиції. Одинадцяті міжнародні щорічні студентські змагання з медіа права Price Media Law Moot Court Competition відбулися в Оксфорді, Велика Британія, 9-13 квітня 2018 р.

В Оксфорді 42 команди з різних частин світу (зокрема, команди Китаю, Латвії, Австралії, Йорданії, Кенії, США, Ірану) змагалися у форматі Moot court – модельного судового засідання. Темою справи була відповідальність автора посту та соціальної мережі за пост із фейковими новинами та поширення оголених знімків людини без її згоди.

Нагадаємо, ЦЕДЕМ у грудні провів раунд міжнародних змагань з медіа права, в якому брали участь 8 команд з України, Білорусі та Латвії. Три із чотирьох команд із регіонального раунду, проведеного в Україні, було кваліфіковано на ⅛ туру в Оксфорді: команди із Білоруського державного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянської академії.

ЦЕДЕМ фінансував найкращу команду з України з регіональних раундів, яка також особливо вдало виступила в Оксфорд. Це команда студентів Києво-Могилянської академії: Марія Новікова стала найкращим спікером змагань, а команда виборола друге місце з-поміж 42 команд за письмові аргументи. В усних раундах також високий результат: студенти НаУКМА поступилися лише переможцям із Філіппін.

Експерти ЦЕДЕМ  також особисто долучилися до змагань: Максим Дворовий тренував команду із НаУКМА, Аліна Правдиченко виступила суддею міжнародних раундів. Вперше за роки участі у мут кортах, до України приїхала також індивідуальна нагорода.

Участь української команди з НаУКМА у змаганнях в Оксфорді було організовано за підтримки Шведського Уряду.