ВАСУ відмовся розглядати скаргу Інституту Медіа Права щодо обмеження доступу до автобіографій лідерів політичних партій

September 15, 2015

Вищий адміністративний суд України своєю ухвалою відмовився відкривати провадження у справі за позовом Інституту Медіа Права до ЦВК щодо відмови в наданні автобіографій лідерів виборчих списків шести партій, що перемогли на виборах до Верховної Ради: Віталія Кличка (БПП), Юлії Тимошенко (БЮТ), Олега Ляшка (Радикальна партія),Арсенія Яценюка («Народний фронт»), Ганни Гопко (Самопоміч) та Юрія Бойка (Опозиційний блок).

Попри детальне обґрунтування порушень, що були допущені Окружним адміністративним судом та Київським апеляційним адміністративним судом при розгляді справи, зокрема, неправомірне віднесення до конфіденційної інформації відомостей про трудову, громадську діяльність та склад сім’ї політиків, суддя ВАСУ дійшов висновку, що викладені доводи «не викликають необхідності перевірки матеріалів справи» і відмовив у відкритті касаційного провадження на підставі п.5 ч.5 ст. 214 Кодексу адміністративного судочинства (необґрунтованість скарги).

Наразі юристи Інституту Медіа Права готуються оскаржувати порушення права на одержання інформації до Європейського суду з прав людини.