Юристка ІМП Галина Чижик успішно захистила координатора ЧЕСНО Ірину Федорів в суді

October 29, 2015

28 жовтня 2015 року Ірпінський міський суд розглянув одразу два позови проти представників Громадського руху ЧЕСНО – від політичної партії “Нові обличчя” та мера м. Ірпінь Володимира Карплюка. Журналістку та координатора регіональної мережі ЧЕСНО Ірину Федорів представляла в суді юристка Інституту Медіа Права Галина Чижик.

Предметом позову стали вимоги про спростування інформації, а саме статті “Нові обличчя” – загроза для Києва та області”. Зокрема, “Нові обличчя” вимагали спростувати те, що готуються взяти участь у виборах,  що їх очолює мер Ірпеня та забудовник Володимир Карплюк, а також назву статті “Нові обличчя” – загроза для Києва та області”. Очільник партії Володимир Карплюк у своєму позові наголошував на недостовірності таких тверджень:

  • Володимир Карплюк – від протеже Петра Мельника до самостійного гравця…За посаду міського голови Ірпеня у 2010 році змагалися представники двох кланів – тогочасного ректора податкової академії Петра Мельника – Володимир Карплюк, та тогочасного прем’єр-міністра Миколи Азарова – Володимир Скаржинський»;
  • «Але Карплюк всі ці роки готувався до реваншу. Він вибудував мережу своїх місцевих ЗМІ, розвинув рекламний бізнес – борди і сіті-лайти»;
  • «…загальні витрати мера Ірпеня на нерухомість склали майже 34 млн грн.»;
  • «Неповна декларація міського голови Ірпеня Володимира Карплюка… 67 квартир».

 

Суддя Ірпінського міського суду Дмитро Чернов, детально зваживши усі аргументи сторін, дійшов справедливого висновку про те, що підстав для задоволення позовних вимог немає. Таким чином, мер Ірпеня Володимир Карплюк та очолювана ним політична партія програли суд журналістці та регіональному координатору Громадського руху ЧЕСНО Ірині Федорів. 

Відеозапис судового засідання доступний за посиланням.

Деталі судового засідання – у блозі юристки.