Затверджено порядок подання інформації про структуру власності ЗМІ

January 21, 2016

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила на своєму засіданні 21 січня 2016 року «Порядок подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності».

Проект акту було розроблено на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів держаної політики у сфері телебачення і радіомовлення». Порядок був винесений на громадське обговорення 26 листопада 2015 року.

Прийняття документа є вчасним, оскільки згідно з Законом кінцевий термін подачі телерадіоорганізаціями та провайдерами інформації про структуру та кінцевих бенефіціарів – 31 березня 2016 року.

Документ найближчим часом буде подано для державної реєстрації до Міністерства юстиції України і опубліковано. 

Нагадаємо, що порядок визначає процедуру подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення інформації про структуру власності та здійснення Національною радою контролю за дотриманням суб’єктами інформаційної діяльності вимог щодо розкриття інформації про структуру власності, відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Також, вимоги цього Порядку застосовуються при поданні до Національної ради заяви про видачу (продовження), переоформлення ліцензії на мовлення, отримання ліцензії провайдера програмної послуги.

Текст проекту за посиланням:

http://www.nrada.gov.ua/ua/proektydlyahromadskogoobgovorennya/24958.html