Кампанія “За безпечні дороги” запустила ролик про важливість ременів безпеки

May 11, 2017

Пристібатися – це проста звичка, однак вона здатна врятувати життя – про це йдеться у відеоролику, який в рамках Кампанії “За безпечні дороги” розробили ГО “Дивовижні” у партнерстві з ЦЕДЕМ та ГО Vision Zero за підтримки Уряду Швеції.

Автори відео закликають зробити користування ременями такою ж звичкою, як, наприклад, чищення зубів або сніданок. “Легкі й непомітні, але багато в чому вони творять наш день, а деякі з них є запорукою того, що у нас буде щебагато таких щасливих днів”, – йдеться у ролику.

Таким чином активісти хочуть привернути увагу суспільства до потреби користуватися ременями. Адже за даними експертів Кампанії, невикористання ременів – одна з основних причин смертності та травматизму при ДТП. Так, у Києві пристібаються не більше третини водіїв, а у областях – близько 10%. Якби ременями користувалося 90% водіїв, це дозволило б рятувати щонайменше 1000 життів щороку.

Відеоролик дивіться нижче:

Пристебнись!

Вранці вариш каву. Чистиш зуби. Вмикаєш музику. Приємна звичка, корисна звичка, підбадьорююча звичка… Легкі й непомітні, але багато в чому вони творять наш день, а деякі з них є запорукою того, що у нас буде ще багато таких щасливих днів.Проста звичка рятує життя. #Пристебнись!? Ролик "Пристебнись!" розроблено ГО Дивовижні в рамках Кампанія "За безпечні дороги" у партнерстві із Центр демократії та верховенства права CEDEM, ГО Vision Zero for Ukraine за підтримки Уряду ШвеціїРежисер: Pavel KovtunОператор-постановник: Volodymyr Usyk

Опубліковано Центр демократії та верховенства права CEDEM Четвер, 11 травня 2017 р.