Обрано членів правління НСТУ

May 15, 2017

Сьогодні Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) обрала членів правління Суспільного мовлення. За підсумками таємного голосування, було затверджено кандидатури усіх кандидатів, запропонованих раніше обраним Головою правління НСТУ Зурабом Аласанією. Це голосування стало завершальним кроком у формуванні нового керівництва Суспільного мовлення.

Шестеро обраних членів правління будуть умовно поділені на креативний та реформаторський напрям. До першого увійдуть Юрій Макаров (просвітницький напрям), Олександра Кольцова (розважальний напрям), Роман Вінтонів (суспільно-політичний напрям).  До реформаторського напряму – Інна Гребенюк (юридичний напрям), Родіон Никоненко (економічно-фінансовий напрям), Микола Чернотицький (оптимізація центральної та регіональної структури).

Членів правління обирали простою більшістю голосів Наглядової Ради. За його підсумками, Юрій Макаров набрав 13 голосів, Олександра Кольцова – 10, Роман Вінтонів – 9, Інна Гребенюк – 14, Родіон Никоненко – 14, Микола Чернотицький – 12. 

Під час засідання, кандидати також представили власні програми та розповіли про пріоритетні цілі.

Олександра Кольцова (відповідальна за розважальний напрям, зокрема і спортивний). Має авторський, музичний та рекламний досвід. Своєю ціллю вона назвала актуалізацію культурної спадщини і сучасних мистецьких продуктів, донесення цінностей та культурних продуктів до аудиторії у доступній формі, а також популяризацію спорту.

Олександра Кольцова наголосила, що розважальне мовлення має знайти баланс між сучасним контентом і традиційним мистецтвом, однак акцент у будь-якому разі має бути на україноцентризмі і етичних цінностях.  

“Через розважальний контент можна реалізувати навіть багато державотворчих речей, бо розважаючи, ми навчаємо, зокрема і любові до країни”, – вказала вона.

Інна Гребенюк (відповідальна за юридичний напрям), визначила три основні сфери діяльності: правове забезпечення реформи Суспільного за європейськими стандартами, юридичний супровід господарських питань НСТУ та правове забезпечення взаємодії з іншими державними органами. Зокрема, йдеться про судові процеси, у яких бере участь НСТУ. 

Зазначимо, що до обрання Інна Гребенюк працювала у Міністерстві юстиції, Верховній Раді та Мінагрополітики.

Родіон Ніконенко (відповідальний за економічно-фінансовий напрям) має 21-річний досвід роботи у банківській сфері. Своїм завданням він назвав побудову прозорої системи для розуміння роботи кожного напрямку та переобладнання НСТУ.

“Це дасть можливість контролювати цільове використання ресурсів компанії. Також є багато не задіяних активів – їх треба ідентифікувати і активізувати використання. Мета – забезпечити виробничу частину підгрунтям для створення якісного і актуального контенту”, – вказав він. Серед пріоритетів також буде робота з донорами

Микола Чернотицький (відповідальний за оптимізацію центральної та регіональної структури) останні роки очолює Сумську філію НСТУ. Його програма включає оптимізацію філій, кількість яких скоротиться до 8-9, одночасно зі створенням 17 інформаційних бюро. Акцент у їхньому мовленні буде робитися на місцевих новинах, культурних та розважальних програмах, а фільми та серіали будуть закуповуватися.

Юрій Макаров (відповідальний за просвітницький напрям) має досвід журналістської, публіцистичної, редакторської та режисерської роботи. Він повідомив, що вже має ідеї нових проектів для просвітницького мовлення. Зокрема, вони стосуються питань ідентичності та української мови, краєзнавства і нацменшин. Окремим напрямком будуть дитячі програми, орієнтовані на виховання суспільних цінностей. 

Також він наголосив на потребі висвітлювати тематику війни:

“Війна недостатньо присутня в інформаційному просторі. Нам потрібна певна мілітаризація свідомості – але в адекватному вигляді. Адже в ефірі немає ні того, що стосується сучасної армії, ні історії збройних сил, ні військової інформації для широкого загалу”

Роман Вінтонів (відповідальний за суспільно-політичний напрям), працює як журналіст, редактор та ведучий інформаційно-сатиричних програм. За його словами, НСТУ випускатиме не лише новини, а й програми журналістських розслідувань, і ток-шоу. Метою буде забезпечення актуального, достовірного та доступного інформування громадян України.

“Глобальна ціль – щоб глядачі перетворилися на команду, яка готова діяти. Для цього потрібно надавати їм інформацію про все, що відбувається навколо, давати перевірені факти, пояснювати складні теми простою мовою”, – схарактеризував особливості свого напрямку Роман Вінтонів.

Зазначимо, що на цьому ж засіданні голову Наглядової Ради Тетяну Лебедєву уповноважили на підписання контрактів з членами правління.

Фото – “Суспільне мовлення