Уряд пропонує ввести дозволи на тимчасове мовлення

January 19, 2017
18 січня 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано урядовий Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення (№ 5657).

Міністерство інформаційної політики, що розробляло законопроект, пропонує наділити Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення повноваженнями з надання дозволів на тимчасове мовлення. Строк дії такого дозволу дискреційно визначатиметься Національною радою при виданні відповідних дозволів. Водночас, варто зауважити, що подібні дозволи видаватимуться винятково для мовлення на території адміністративно-територіальних одиниць, перелік яких визначатиметься Кабінетом Міністрів України з урахуванням потреб інформаційної безпеки держави та на яких шляхом аналогового та/або цифрового молвення поширюються програми держави-агресора”. Порядок видання таких дозволів встановлюється регулятором. 

Водночас, відповідно до норм цього законопроекту допускається продовження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, незважаючи на перехід до цифрового мовлення, що має відбутися протягом 2017 року.
Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60937.