Який прогрес із втіленням Карти правових реформ для громадянського суспільства?

January 28, 2021

Український парламент отримає новий законопроєкт про місцеве самоврядування, який підсилить місцеву демократію? Уряд автоматизовує процеси роботи з гуманітарною допомогою? Яких ще звитяги досягли в рамках Карти правових реформ? Дізнавайтеся про це першими з інструменту її моніторингу, який доступний усім охочим за посиланням https://trello.com/b/AKZ9JF24.

Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України постійно оновлює й оновлюватиме цю дошку аби громадські та благодійні організації, активісти й активістки могли бачити, що йде добре в реформах правового середовища для неурядового сектору, а де потрібно адвокатувати зміни ще активніше.

Переходьте до розділів Карти, щоб бачити прогрес вирішення кожної з майже сотні правових проблем українських організацій громадянського суспільства. А також гортайте колонку «Новини карти», де зібрано головне з оновлень і надані активні посилання на те, за що ще треба буде боротися. Наприклад, чи знали ви, що 18 січня в парламент внесено законопроєкт, який може повернути безконкурсне фінансування ОГС за рахунок бюджетних коштів і обмежити доступ до фінансування для ГО осіб із інвалідністю без всеукраїнського статусу? Більше таких історій, а також успішних практик віднаходьте тут.

І ще одне. Побачили у Карті річ, за яку у вас болить, у вирішенні якої ви готові допомогти? Знаєте, що в Вашому регіоні вже впровадили якесь проривне партисипативне рішення? Звертайтеся до розробників Карти, нам по дорозі.