ЦЕДЕМ провів моніторинг сайтів ЦОВВ на предмет дотримання законодавства у сфері публічної інформації

June 24, 2021

У 2021 році Центром демократії та верховенства права заплановано провести Моніторинг державних органів щодо оприлюднення публічної інформації на їх вебсайтах. 

Метою проведення Моніторингу є незалежна та об’єктивна оцінка стану виконання центральними органи виконавчої влади законодавства у сфері доступу до публічної інформації – положень Конвенції Тромсо та Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Об’єктом Моніторингу є вебсайти 20 міністерств та 9 підпорядкованих Кабінету Міністрів України органів. 

Загальний Моніторинг поділяється на два етапи: первинний і завершальний. 

Первинний Моніторинг проведено весною 2021 року, як наслідок було проаналізовано та оцінено 29 вебсайтів державних органів, а результати були розіслані безпосереднім розпорядникам публічної інформації для ознайомлення та усунення виявлених порушень. 

Приємно відмітити, що переважна більшість розпорядників проявили активний зворотний зв’язок, високо оцінили проведену роботу та врахували отримані зауваження. Усвідомлюючи, що усунення виявлених недоліків розпорядниками публічної інформації є досить затратним процесом у технічному та часовому плані, завершальний Моніторинг планується провести на початку осені 2021 року. 

З первинним Моніторингом ви можете ознайомитись тут.

Зауважте, що вказані у Моніторингу дані можуть відрізнятись від наявних станом на червень 2021 року.