Відбулася стратегічна сесія Незалежної медійної ради

August 9, 2024

8 серпня Центр демократії та верховенства права провів стратегічну сесію Незалежної медійної ради. У ній взяли участь 16 членів НМР, а фасилітаторками заходу виступили Вікторія Мришук та Олена Таран.

Стратегічну сесію провели, аби проаналізувати роботу Незалежної медійної ради у минулі роки і скласти план на майбутнє.

Ще одна частина заходу була присвячена ухваленню рішень, які впливатимуть на майбутню роботу НМР. Учасники працювали у групах та моделювали різні потенційно можливі ситуації. Члени НМР відзначили як сприятливі фактори – зокрема, якісну експертизу та зацікавленість партнерів, так і виклики, серед яких обмежені ресурси та зміни медійного ландшафту через війну.

У останній частині стратегічної сесії учасники обговорювали аспекти, потрібні для продовження ефективної роботи НМР, і визначали подальший вектор руху органу.

Нагадаємо, Незалежна медійна рада – це громадський консультативний та експертний орган, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіа секторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики. 

Рада розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики. Окрім експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, Незалежна медійна рада надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення ними регулювання у медійній сфері.