100 вчинків відповідальних громадян: відбулося офіційне відкриття

July 5, 2021

2 липня відбулось офіційне відкриття проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”. Під час онлайн-зустрічі 19 амбасадорів українських міст познайомилися один з одним, а організаційна команда проєкту представила завдання, які очікують на амбасадорів протягом наступних місяців співпраці.

Нагадаємо, «100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН» – це довгостроковий проєкт, що передбачає створення списку 100 вчинків відповідальних людей, які позитивно змінюють як своє життя, так і життя своєї сім’ї, громади, міста. Ми прагнемо залучити якомога більше відповідальних громадян з усіх куточків України, будь-якої професії, віку чи гендеру, щоб разом надихнути усіх українців творити зміни, адже відповідальність – це новий тренд.  

Учасників привітала Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права, відзначивши: “Будь-які зміни можна робити тільки, коли люди з різних куточків України об’єднані однією ціллю. У громадському секторі поряд з активізмом завжди має пліч-о-пліч йти відповідальність. Ідея створити список 100 вчинків відповідальних громадян — це одна з форм популяризації відповідальності”.

За словами Олесі Холопік, команда проєкту має глобальну мету: сформувати запит на відповідальність у кожної людини, адже розвиток суспільства активних і відповідальних громадян — місія Центру демократії та верховенства права. “Саме тому цей проєкт такий важливий для нас”, – підсумувала вона.

“Це проєкт про людей. Небайдужих до себе, своєї родини, сусідів та міста. Тільки спільно з усіма ми можемо творити зміни, знаходячи однодумців і запалюючи їхні серця. Відповідальний вчинок може бути простим, але він точно несе в собі великий внесок для суспільства”, — зазначила Надія Шувар, заступниця директорки з програмного розвитку ЦЕДЕМ.

Також амбасадори дискутували про феномен відповідальності з Тарасом Шевченком, заступником міністра культури та інформаційної політики, засновником ЦЕДЕМ.

Проєкт виконує Центр демократії та верховенства у партнерстві з National Democratic Institute (НДІ), в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP), за фінансової підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).