Заключна онлайн-зустріч програми “Безпека в дії” для організацій громадянського суспільства

November 27, 2023

17 листопада 2023 року у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”відбулась фінальна зустріч учасників та учасниць програми “Безпека в дії”, яка тривала упродовж 7 місяців. 

Чотири останні місяці проєкту, 10 українських організацій активно працювали над формуванням та посиленням своєї безпекової культури та спроможностей через посилену роботу з оцінкою ризиків та загроз, формуванням планів, процедур та політик з безпеки. Попереднє безпекове навчання та посилене консультування та робота з тренерками забезпечили комплексний підхід роботи учасників програми з психологічними, фізичними та цифровими загрозами.

Заключна зустріч стала важливим етапом задля моніторингу та оцінки досягнутих результатів та обговорення планів на майбутнє. На основі здобутого досвіду та побажань учасників, було визначено ключові напрямки для подальшого вдосконалення безпекових практик.

На зустрічі також були присутні експертки, які впродовж цих місяців консультували 10 організацій. 

Ганна Литвинова, громадська активістка, правозахисниця, юристка ГО “Інсайт”, тренерка, експертка з питань безпеки організацій громадянського суспільства. Спеціалістка з безпеки організації мирних зібрань та заходів, а також з питань особистої безпеки громадських активістів. 

Аліна Елєвтєрова, незалежна консультантка з цифрової безпеки, тренерка, SAFETAG аудиторка. 

Ольга Семенова, психологиня, тренерка, експертка та викладачка Міжнародного інституту підвищення кваліфікації для психотерапевтів та фахівців допомагаючих професій. 

Цей етап – лише початок, ЦЕДЕМ планує і надалі розвивати безпекову спроможність українських громадських організацій, активістів та волонетрів. 

 Програму “Безпека в дії” було реалізовано ІСАР Єднання та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) за фінансової підтримки Open Society Foundation, наданої Міжнародному центру неприбуткового права (ICNL) та проєктом «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.