Сьогодні – День журналіста

June 6, 2024

Сьогодні ми вітаємо українських журналістів та дякуємо за їхній внесок під час війни.

Ми вдячні медійникам за те, що ризикують життям та здоров’ям, аби щоденно інформувати українців про перебіг війни у напружені часи втрат та небезпек. 

Наразі журналісти ведуть інформаційну боротьбу та допомагають протистояти дезінформації і ворожій пропаганді – захищаючи українське суспільства від дестабілізації.

Також сьогодні ми згадуємо і вшановуємо журналістів, які втратили життя через російську агресію або досі перебувають у полоні. За даними Інституту масової інформації, станом на 30 травня 2024 року, у війні проти росії загинув 81 медійник, 10 з них при виконанні бойового завдання. А в полоні росія наразі утримує 29 цивільних журналістів та 4 журналістів, що стали військовими.

Радимо відзначити цей день, вшанувавши пам’ять загиблих журналістів та ознайомившись зі списком медійників, що загинули від російської агресії, на сайті ІМІ за посиланням

А також нагадуємо про важливість комунікації відновлення незалежних українських медіа. Дізнавайтеся більше у заяві “Відновлення медіа – невід’ємна частина відновлення України (відкрите звернення щодо Ukraine Recovery Conference)”.