ДФС оскаржує рішення судів, що зобов’язують надати відповідь на запит

June 21, 2017

Уже більше року громадські активісти із ЗОГО «Народний захист» намагаються отримати копію акту податкової перевірки Запорізької обласної клінічної лікарні. Відомо, що ця перевірка виявила порушення у використанні нею бюджетних коштів.

Спершу ДФС відмовилась надати копію акту на інформаційний запит громадської організації, посилаючись на обмежений доступ такої інформації. А тому, запитувачу довелось оскаржувати незаконну відмову розпорядника інформації до суду.

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанції було визнано – запитувана інформація є публічною, а відмова ДФС надати інформацію – протиправна. Цими рішеннями розпорядника зобов’язували повторно розглянути запит та надати відповідь відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації».

Проте, очевидно не бажаючи надавати інформацію, ДФС намагається скасувати рішення суду у касаційному провадженні.

Наразі Вищий адміністративний суд України відкрив провадження у справі. Судовий супровід справи у всіх інстанціях надають юристи Фонду захисту права на інформацію.

Детальніше про справу https://cedem.org.ua/cases/zogo-narodnyj-zahyst-derzhavna-fiskalna-sluzhba-ukrayiny-akt-podatkovoyi-perevirky-likarni/

Ухвала про відкриття касаційного провадження http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66790124